VHS levert bijdrage aan project Technohub

VHS levert en installeert de ventilatiesystemen van het project Technohub.

Technisch onderwijs

Woerden veranderd steeds meer in het kloppend hart voor technisch onderwijs in de regio. “Woerdens Techniek Talent“(WTT), een samenwerkingsverband van verschillende bedrijven, scholen en gemeentes, zet zich dan ook al ruim tien jaar in om de instroom naar het technische onderwijs te bevorderen. Zo heeft dit samenwerkingsverband onlangs ook opdracht gegeven voor het creëren van “Technohub Woerden”. De Technohub wordt een fysieke leeromgeving waar basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten geënthousiasmeerd worden voor technische beroepen. VHS mag ook een bijdrage leveren aan de realisatie van deze leeromgeving.

Door de ontwikkeling van dit pand wilt WTT de doorstroom naar het technische onderwijs bevorderen. Leerlingen van o.a. het voortgezet onderwijs krijgen binnenkort hier les in onder meer mobiliteit en transport, metaal, installatie- en elektrotechniek, bouw, wonen en interieur én robotica. Daarnaast wordt het gebouw ook ingezet om leerlingen te laten bezighouden met de techniek en het proces achter een product. Zo wil het WTT deze stimuleren om zich te verdiepen in de maakindustrie. waardoor er meer aandacht moet komen voor de technische beroepen.

Ontwikkeling

De ruime leeromgeving en nieuwste technische machines bieden ook de kans aan medewerkers en zij-instromers om hun technische talenten te ontwikkelen. Er zal les worden gegeven in verschillende onderdelen van de technische beroepen. Zo wilt het WTT op lange termijn het personeelstekort van ondernemers in de maakindustrie invullen.

In de komende maanden wordt het 2600m² grote pand volledig ingericht als techniekopleidingscentrum. Het zal voorzien zijn van verschillende praktijkruimtes met toegang tot de nieuwste technische machines. En een grote buitenruimte welke gaat gebruikt worden voor opleidingen in weg- en waterbouw en hovenierschap.

Mooi project

De Technohub is een mooi project, waarvoor veel organisaties werkzaam willen zijn. Zo zijn ook al veel klanten en bekenden van VHS werkzaam voor de realisatie van project. VHS is trots om hier ook zijn steentje aan te mogen bijdragen. VHS levert en installeert de luchtkanalen voor het ventilatiesysteem in dit bijzondere pand.

Leuk dat ook VHS hier zijn technische vaardigheden mag laten zien!