Zelf een hoogwerker vervoeren naar uw klus? Wanneer mag dit wel en wanneer niet?

In sommige gevallen is het gemakkelijker om zelf uw hoogwerker te vervoeren in plaats van deze te laten leveren. Wanneer u van klus naar klus gaat bijvoorbeeld. Een kwestie van achter uw auto koppelen en gaan! Maar voordat u uw materiaal gaat huren, denk dan eerst na of u een rijbewijs B of BE nodig heeft. Niet voor iedere hoogwerker heeft u een rijbewijs BE nodig. Dit kan verschillen.

Hoogwerker vervoeren

Wanneer uw auto het eigen gewicht van de aanhanger mag trekken (dit is terug te vinden in uw autopapieren) én het eigen gewicht van het trekkend object én het eigen gewicht van de aanhanger onder de 3.500 kg blijft, dan mag u met deze combinatie rijden met slechts een B-rijbewijs. Wanneer het gewicht boven de 3.500 kg uitkomt, is een BE-rijbewijs verplicht.

Check het trekgewicht van uw auto

Weet u niet wat uw auto weegt en hoeveel gewicht deze mag trekken? Vul dan via RDW.nl het kenteken van uw auto in en krijg vervolgens alle technische en fiscale informatie over uw auto te zien.

Gemakkelijk van klus naar klus met de aanhangerhoogwerker Nifty 120T

Het eigen gewicht van onze aanhangerhoogwerker Nifty 120T bedraag 1.400 kg, waardoor u deze hoogwerker gemakkelijk zelf kunt vervoeren. Door de mobiliteit en stabiliteit is de aanhangerhoogwerker in te zetten voor vele klussen. Een aanhangerhoogwerker heeft dan ook vele voordelen zoals:

  • Snel en makkelijk verplaatsbaar
  • Lichtgewicht
  • Zelf te transporteren naar waar u maar wilt

Neem voor vragen contact op met VHS

Heeft u vragen of wilt u meer weten over types zelf te transporteren hoogwerkers? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord!

Contact

Laat uw vraag of bericht achter

Not readable? Change text. captcha txt